Een inloopkast voor velen een droom.

Een inloopkast is niets anders dan een aparte ruimte met kastenwanden.  Je hebt geen eindeloos budget nodig. Door gebruik te maken van open kastenwanden kun je in één oogopslag je gehele garderobe overzien. Je vraagt je natuurlijk af; Is een inloopkast voor mij haalbaar?  Wees handig met de ruimte, je zult je verbazen welke mogelijkheden er zijn.

inloopkast maatwerk interieur slaapkamer 01

Hoe creëer ik een inloopkast?

Of je nu een kleine kamer tot beschikking hebt of een hele wand in de slaapkamer. Een inloopkast is in vele ruimtes mogelijk. Als je de ruimte hebt om 90cm uit de wand te gaan dan zou je daar een schuifsysteem kunnen plaatsen zodat je in de kast kunt staan.

Heb je een grote slaapkamer dan kun je ook kasten tegenover elkaar plaatsen dat je ertussendoor kunt. Plaats een wand zodat de achterkant van de kast mooi afgewerkt is. De kasten hoeven niet perse dezelfde diepte te hebben. Ligt ook aan de ruimte die je hebt. Voor hang heb je ongeveer 60cm diepte nodig maar met leg heb je aan 40cm ook genoeg. En voor de loopruimte ertussen zou ik wel uitgaan van ongeveer 90cm maar dat is ook wat jezelf prettig vindt, en wat de lengte van de inloopkast is. Wordt het allemaal net te krap op deze manier, dan kun je ook voor een hoekkast gaan. Je hebt wel een  wand nodig voor de afscheiding je krijgt dan een lange kastenwand die de hoek omgaat.

Indeling van de inloopkast

Maak plek voor hang, leg en eventueel een kledinglift erin zodat je ook van de bovenste ruimte goed gebruik kan maken. Heb je de mogelijkheid om lades erin te plaatsen, dan zou ik daar zeker voor kiezen, daar kun je veel in kwijt. Een andere mogelijkheid is om met manden  te werken. Wat ook belangrijk is, is de juiste verlichting. Het is fijn als er goed daglicht is, is dat er niet maak dan gebruik van led verlichting en dim bare spotjes.

Een spiegel mag ook eigenlijk niet ontbreken zet hem op een centrale plek waar het juiste licht valt. En wat ook fijn is een leuk stoeltje waar je op kunt zitten wanneer je je schoenen aan wilt doen, of nog een leuk tafeltje erbij waar je je sierraden in kunt opbergen.  Kom je er niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op.

Danielle
Danielle Interieurontwerper