Welke vragen stellen klanten over maatwerk meubilair?

Maatwerk, is dat nou veel duurder?
Dit is een vraag die ons als interieurbouwer vaak gesteld wordt en ook begrijpelijk is. Dat maatwerk meubilair niet altijd duurder hoeft te zijn, hangt van diverse factoren af. Als eerst krijg je goed advies over verschillende mogelijkheden. Misschien zelfs mogelijkheden waar je zelf in eerste instantie helemaal niet aan hebt gedacht. Vervolgens krijg je een meubel die qua afmeting precies past op de plek waar jij deze wenst. Geen open ruimtes, passtukken en dergelijke. Het materiaal dat door ons gebruikt wordt is vaak van hogere kwaliteit.  Dit betekent een langere levensduur. Mocht het maatwerk meubel duurder uitvallen, dan zijn bovengenoemde punten voordeliger ten opzichte van een niet op maat gemaakt meubel. Uiteindelijk gaat het erom wat jij als klant wenst en welke eisen je stelt aan je interieur. Wij willen graag meedenken en streven naar heel lang plezier van je meubel.

Hoe weet ik hoe mijn interieur er uiteindelijk uit komt te zien?

Als interieurbouwer begrijpen wij dat het lastig is om aan de hand van advies en een verhaal een beeld te vormen over je nieuwe interieur (meubel). Wij komen daarom eerst bij je op locatie, bekijken de situatie en nemen maten op. Vervolgens denken wij na over een passende oplossing voor je vraag, waarmee onze collega ontwerper aan de slag gaat. Ze maakt een 3D tekening en voegt sfeerfoto’s/ moodboard toe wat jou al een beter beeld geeft van het geheel.  Zo proberen we tot een eindresultaat te komen waarbij de ideeën en wensen geheel op één lijn liggen.

Maatwerk meubels, daar zit zeker een langere levertermijn op?

Bij ons gaat de levertermijn van je nieuwe meubels altijd in overleg. Zo kunnen wij samen met jou als klant afstemmen wanneer het beste moment is om het meubilair te leveren en te monteren. Bij een aankoop in een winkel moet je vaak rekening houden met een lange standaard levertermijn. Overleg is daar vaak niet mogelijk.

Ik heb een apart idee over een meubel, model of kleur, wat kunnen jullie met mijn ideeën?

Geen enkel idee gaan wij uit de weg. Met onze vakkundige mensen, goede ideeën en modern machinepark is er heel veel mogelijk. Of je nu een designkast, een tafel of keuken in een aparte kleur. Wij gaan de uitdaging graag met jou aan.

 Als ik kies voor maatwerk, hoe gaan jullie dan te werk?

Het hele proces begint bij het maken van een afspraak. Dit kan bij jou op locatie of in onze showroom. We bespreken je wensen, ideeën en bijbehorend budget. Onze ontwerper gaat met deze gegevens aan de slag en maakt een impressie, schets, waarin de besproken meubels en bijgehorende sfeer goed tot uiting komen. Het zogenaamde praatplan. Met dit plan gaan we wederom met jou om tafel zitten en kijken of we uiteindelijk tot een concreet plan komen waarin we ook materiaalkeuzes maken. Dit plan zal in 3D worden getekend zodat het in productie kan. Vervolgens komen onze montagemedewerkers bij jou op locatie om de meubels te plaatsen. Dit alles gaat in goed overleg. We willen natuurlijk dat jij, als klant, er zo weinig mogelijk hinder van ondervind. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.