Hoe maak je indruk met het interieur van je winkel?  Het moet uitnodigend en vernieuwend zijn. Het moet je producten versterken waardoor mensen eerder geneigd zijn tot aankoop. Het winkel interieur wordt gezien maar het is daarnaast ook van belang om het onbewuste koopgedrag te beïnvloeden door muziek, geur of het aanbieden van een kop koffie. Hoe stel je de klant op zijn gemak?

Wanneer ga je een winkel vernieuwen?  Is het interieur verouderd, past het winkelinterieur niet meer bij jou, voldoet het niet meer aan de huidige trends, of betrek een ander winkelpand.  Als je een winkelinterieur wilt veranderen is het belangrijk dat de stijl van je imago al klopt bij het naar binnen. Hoe ziet je etalage of je entree eruit? Hoe ontvang je de klant? Door een nieuwe uitstraling en mooiere presentatie van je producten, maak je mensen  nieuwsgierig en dat levert meer klandizie op.

Welke stijl past bij het interieur van je winkel?

Minimalistisch – modern:
Wil je graag bepaalde artikelen eruit laten springen of heb je veel diversiteit in je assortiment, dan kun je zorgen voor rust . Dat kun je doen door  het wandsysteem niet door te zetten en over de hele wand stukken  leeg  te laten. Producten komen dan vaak veel beter uit, wat weer aanzet tot aankopen.

Natuurlijk – Stoer:
Heeft het merk een stoer imago? Dan kun je dat terug laten komen in het interieur. Heb je een karakteristiek/oud winkelpand? Een oud pand brengt al een bepaalde sfeer met zich mee. Heb je een nieuw modern winkelpand? Breng dan sfeer erin door te werken met materialen zoals hout, metaal en steen in het interieur.
Hoger segment : Gebruik dan ook luxe uitstralende materialen. De winkel  moet een bepaalde sfeer uitstralen dat bij het merk of de winkel past.

Klassiek – Minimalistisch:
In het hogere segment zie je klassieke winkelinterieurs terug. de merken die verkocht worden, hebben vaak al een bepaald imago. Voor dit interieur worden vaak luxere materialen gebruikt om te zorgen voor een chiquere uitstraling.  Het imago van het merk bepaald tevens ook de sfeer. Het kan klassiek en veel zijn, bijvoorbeeld mooie zware stoffen en pure echte  materialen. Maar het kan ook heel minimalistisch ingericht worden zodat het winkel interieur rustig,  strak en subtiel is en een bepaalde exclusiviteit uitstraalt.

Tip
Ga  voor goede adviezen in gesprek met een winkelinrichter met ervaring. Bezoek andere winkelinterieurs en bekijk elementen die je zelf wel of niet wilt toepassen. Samen met een interieurarchitect maak je dan een winkelconcept waarbij, na alle facetten van het interieur aan bod komen zoals; meubelinrichting, lichtplan, routing en sfeerbepaling. Als je vragen hebt over het opnieuw inrichten van je winkel, neem dan gerust contact op met mij. Ik kom graag je winkelpand bekijken geef je advies.