Het is zover, je gaat van je passie realiteit maken en een eigen horeca zaak beginnen. Gewaagd, maar heel spannend natuurlijk! Je hebt plannen gemaakt en een leuke locatie tot je beschikking. Dan komt het volgende en misschien wel het belangrijkste aan de orde; de inrichting oftewel het interieur.

De inrichting

Wie zijn je toekomstige gasten en wat bied je ze aan? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen en waar je de inrichting natuurlijk op af kan stemmen.

  • Coffee bar of koffiebar– laagdrempelig en gezellig,
  • een brasserie – relaxed eethuis,
  • restaurant – uitgebreid en lang tafelen,

Zomaar wat soorten horecagelegenheden. Iedere horecagelegenheid vraagt om een andere manier van inrichten.

Deskundigheid

In deze fase kun je best wat deskundig advies gebruiken om tot een goed interieurconcept te komen. Je maakt samen met een ontwerper of interieurarchitect een plattegrond waarbij je de ruimte indeelt. Genoeg loopruimte tussen tafels, personeel moet ruimte hebben om te serveren en gasten moeten voldoende privacy ervaren.

Verlichting

Naast een efficiënte plattegrond is verlichting belangrijk. Verlichting zorgt voor sfeer. Tegenwoordig kun je slimme verlichting van bijvoorbeeld Loox Led-verlichtingssystemen toepassen waarmee je op afstand de sfeer kan bepalen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

Meubilair

Welk meubilair ga je kiezen? Zorg dat het gekozen meubilair past in je interieurstijl. Door het laten maken van kasten, koffiebar, een café bar en tafelbladen voor binnen en buiten door een interieurbouwer, kun je kleuren goed op elkaar laten afstemmen en houd je eenheid en overzicht in de ruimte, wat niet geheel onbelangrijk is in een horeca interieur.

Hoe bepaal je de interieurstijl?

Welke interieurstijl past bij jou horecagelegenheid? Uiteraard wil je hierin uniek en origineel zijn omdat je je wilt onderscheiden van je collega’s. Hoe moeten je gasten jouw interieur gaan beleven? Een goede beleving zal er namelijk voor zorgen dat mensen eerder terug zullen komen en wat op de langere termijn omzetverhogend is. Dat is toch het uiteindelijke doel.

Horeca interieur stijl 2020;

Denk je aan; Industrieel, authentiek, botanisch, vintage of Scandinavische stijl? De trend voor 2020 is chique, een stijl met gebruik van bijzondere materialen, drukke mooie prints en warme tinten voor een luxe uitstraling.

Tip, Kies een bepaalde stijl die bij je past en voeg hieraan je eigen unieke elementen toe samen met een ontwerper.

restaurant horeca inrichting 1

Een inrichting naar jou idée

Als we met jou in gesprek zijn geweest, krijg je een 3D sfeerimpressie van ons. Zo krijg je een wat realistischer beeld van je interieur. Naast het ontwerp kunnen wij het project ook van A tot Z begeleiden. Dit kan bestaan uit het ontwerpen, maatwerk meubilair maken en monteren, leveren van armaturen, witgoed en meubilair.

Het uiteindelijke doel is om gezamelijk een goed gestijlde horeca zaak met mooie maatwerk meubelen neer te zetten waarin jij en ook je gasten zich thuis voelen en regelmatig terug zullen komen. Als we samen dat doel kunnen behalen en jij tevreden bent, dan zijn wij ook pas tevreden! Neem gerust contact op met onze interieurontwerpster Danielle voor een oriënterend gesprek.

Danielle Interieurontwerper