Praktijkinrichting

Praktijken van huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en orthodontisten moeten er niet alleen mooi en verzorgd uitzien, maar ook functioneel, steriel en rustgevend zijn. Bij de inrichting ervan komt dus heel wat kijken. Rusink Interieur heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met praktijkinrichting.

CONTACT

Al 120 jaar praktijkinrichting op maat

Prettige en rustgevende uitstraling

Veel patiënten van huis- tandartsen- en orthodontiepraktijken zijn niet heel erg op hun gemak als ze deze praktijken bezoeken. Daarom is het belangrijk dat hier bij de praktijkinrichting rekening mee wordt gehouden. De wachtruimte moet een prettige en rustgevende uitstraling hebben en afleiding bieden. Met kleurgebruik en de meubelkeuze kun je dan al veel bereiken. Wij weten precies waar we rekening mee moeten houden en welke designs en materiaalkeuzes ervoor zorgen dat patiënten zich op hun gemak gaan voelen.

praktijkinrichting 4

Praktijk-
inrichting

Laat je informeren of inspireren door onze praktijk interieurspecialist!

Bel: 0315 241 404
Mail: info@rusink.nl

PRAKTIJK- INRICHTING

Rusink Interieur regelt jouw praktijkinrichting van begin tot eind. Samen met jou maken we van jouw ideeën werkelijkheid.

Hoe wordt een ruimte gebruikt

Voordat we een interieur voor je gaan ontwerpen, willen we precies weten hoe de ruimte gebruikt wordt. Waar staan in de behandelruimte bijvoorbeeld de behandelstoelen of -tafels? Wat is de looproute? Waar moeten de ‘vuile’ en ‘schone’ ruimtes geplaatst worden, zodat ze goed van elkaar gescheiden zijn?  Heb je personeel in dienst? Dan worden zij ook bij het ontwerpproces betrokken. Hoe werken zij? Hoe creëer je voldoende loop- en bewegingsruimte? Samen zorgen we op deze manier voor een optimaal ontwerp.

Een praktijkruimte die past bij jouw werkwijze

In iedere praktijkruimte wordt weer anders gewerkt. Tijdens het behandelen van een patiënt wil de één graag een kastje in de buurt waar alle instrumenten en hulpmiddelen voor het grijpen liggen. De ander wil een computer die eenvoudig naar zich toe getrokken kan worden. Een derde klant wil kastjes die op een bepaalde manier zijn ingericht, met lades, deurtjes of beide. Bij ons is in principe alles mogelijk. Wij denken graag mee over hoe alle wensen en eisen kunnen worden samengevoegd tot een mooi, functioneel en ergonomisch geheel.

praktijkinrichting 5

Hoe werken we?

Heb je een ontwerp laten maken door een binnenhuisarchitect? Dan kijken we samen met jou en je architect hoe we het zo kunnen uitvoeren dat het ontwerp intact blijft, maar dat het ook aan alle functionele eisen voldoet. We kunnen je ook begeleiden vanaf het ontwerp tot aan de realisatie. Aan de hand van je wensen en eisen maken we een eerste ontwerp en sfeerbeeld. Deze vertalen we vervolgens in een aantal 3D visualisaties, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende opties. Jij kiest het ontwerp waar we mee verder gaan. Bij alle volgende stappen ben je nauw betrokken. Er is altijd ruimte om zaken aan te passen. Zo werken we toe naar het ontwerp dat perfect bij jou en je praktijk past. Onze ervaren meubelmakers zorgen er vervolgens voor dat het ontwerp tot leven komt.

Wettelijke eisen praktijkinrichting

Veel praktijken krijgen te maken met allerlei wetten en eisen. Medicijnen moeten bijvoorbeeld op een veilige manier opgeborgen kunnen worden. Ook zijn er regels op het gebied van hygiëne, veiligheid en arbo. Wij weten precies waar alles aan moet voldoen. Zo werken we met antibacteriële materialen en met materialen die makkelijk zijn schoon te houden. Meubels maken we op de juiste maat, zodat er ergonomisch aan gewerkt kan worden, of we maken ze (elektrisch) in hoogte verstelbaar.

praktijkinrichting 6