Praktijkinrichting op maat

Praktijkinrichting van huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en orthodontisten moeten er mooi en verzorgd uitzien. Maar dat niet alleen. Daarnaast moet de inrichting ook functioneel en steriel zijn. De binnenkomst is belangrijk, dat de praktijk rust uitstraalt. Bij de inrichting ervan komt dus heel wat kijken. Rusink Interieur heeft ruime ervaring opgedaan met praktijkinrichtingen. Samen ontwerpen we dan de praktijkinrichting naar wens. Door middel van het juiste ontwerp bouwen we de praktijk volledig naar jou wens.

CONTACT

Al 120 jaar praktijkinrichting op maat

Prettige en rustgevende uitstraling

Veel patiënten van huis- tandartsen– en orthodontiepraktijken zien op tegen hun tandartsbezoek. Daarom is het belangrijk dat hier bij de praktijkinrichting al rekening mee gehouden is. De wachtruimte moet een prettige uitstraling hebben en rust uitstralen. Daarnaast moet de inrichting ook afleiding bieden. Door middel van het juiste kleurgebruik en de meubelkeuze kun je dan al veel bereiken. Wij weten dan ook precies waar we rekening mee moeten houden bij de praktijkinrichting. Zoals welke designs en materiaalkeuzes ervoor zorgen dat patiënten zich op hun gemak gaan voelen. Want uiteindelijk wil je dat bezoekers zich prettig voelen in de praktijk.

praktijkinrichting 4

Praktijk-
inrichting

Laat je informeren of inspireren door onze praktijk interieurspecialist!

Bel: 0315 241 404
Mail: info@rusink.nl

Recent afgeronde praktijkinrichting projecten

PRAKTIJK- INRICHTING

Rusink Interieur regelt jouw praktijkinrichting van begin tot eind. Samen met jou maken we van jouw ideeën dan werkelijkheid.

Neem contact met ons op

Hoe wordt een ruimte gebruikt ?

Voordat we het interieur voor je praktijkinrichting gaan ontwerpen, willen we ten eerst precies weten hoe de ruimte benut is. Daarnaast hoe het personeel te werk gaat. Waar staan in de behandelruimte bijvoorbeeld de behandelstoelen of -tafels? Wat is de looproute? Waar moeten de ‘vuile’ en ‘schone’ ruimtes zijn, zodat ze goed van elkaar gescheiden zijn? Heb je personeel in dienst? Dan is het personeel ook bij het ontwerpproces betrokken. Hoe werkt het personeel? Waardoor creëer je voldoende loop- en bewegingsruimte? Daardoor zorgen we samen op deze manier voor een optimaal ontwerp van de praktijkinrichting. Waar het personeel op een prettige manier kan werken door middel van de juiste praktijkinrichting.

Een praktijkinrichting die past bij jouw werkwijze

In iedere praktijkruimte werkt het personeel op een andere manier. Tijdens het behandelen van een patiënt wil de één graag een kastje in de buurt. Zodat alle instrumenten en hulpmiddelen voor het grijpen liggen. De ander wil een computer die je dan eenvoudig naar je toe kunt trekken. Maar de parktijkinrichting kan ook nog anders. Zoals een derde klant die kastjes wil op een bepaalde manier zijn ingericht, met lades, deurtjes of beide. Bij ons is voor een praktijkinrichting in principe alles mogelijk. Wij denken dan ook graag mee over hoe we alle wensen en eisen kunnen samenvoegen voor de praktijkinrichting. Daardoor ontstaat een een mooi, functioneel en ook een ergonomisch geheel door middel van de juiste praktijkinrichting. Waar het werk op de juiste manier dan kan worden uitgevoerd.

praktijkinrichting 5

Hoe werken we?

Heb je een ontwerp laten maken door een binnenhuisarchitect? Dan kijken we samen met jou en je architect hoe we het zo kunnen uitvoeren dat het ontwerp van de praktijkinrichting intact blijft. Daarmee kijken we ook of het aan alle functionele eisen voldoet. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden vanaf het ontwerp tot aan de realisatie. Aan de hand van je wensen en eisen maken we een eerste ontwerp en sfeerbeeld. Deze vertalen we vervolgens in een aantal 3D visualisaties. Daardoor krijg je een goed beeld van de verschillende opties. Jij kiest het ontwerp van de praktijkinrichting waar we dan mee verder gaan. Ook bij alle volgende stappen ben je nauw betrokken. Er is altijd ruimte om zaken aan te passen. Zo werken we dan toe naar het ontwerp dat perfect bij jou en je praktijk past. Onze ervaren meubelmakers zorgen er vervolgens voor dat het ontwerp tot leven komt.

Wettelijke eisen praktijkinrichting, hoe zit dat?

Veel praktijken krijgen te maken met allerlei wetten en eisen. Medicijnen moeten bijvoorbeeld op een veilige manier opgeborgen kunnen worden. Daarnaast zijn er meer regels voor de praktrijkinrichting. Zoals op het gebied van hygiëne, veiligheid en arbo. Wij weten precies waar de praktijkinrichting aan moet voldoen. We werken met antibacteriële materialen. Daarnaast ook met materialen die makkelijk zijn schoon te houden. Meubels maken we op de juiste maat. Door middel van de juiste maat kan het personeel er ergonomisch werken. We maken bijvoorbeeld meubels voor de praktijkinrichting (elektrisch) in hoogte verstelbaar. Daardoor voldoet de inrichting van de praktijk aan de juiste eisen. Waar de bezoeker zich dan prettig voelt en het personeel het werk juist uit kan voeren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Voor de praktijkinrichting naar wens.

praktijkinrichting 6