window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-44458414-1');
FAQ items aan het laden...
Historie2019-07-31T10:46:31+01:00

(Interieur)Bouwbedrijf Rusink bestaat 120 jaar

In 1899 begon Willem Rusink (1880-1957) vanuit zijn schuur met timmerwerk aan boerderijen en woningen. Naast zijn landbouwbedrijf begon zijn timmerbedrijfje langzaam te groeien. Het oudste nog aanwezige bestek stamt uit 1904. Het betreft de bouw van een boerderij waarvoor Rusink voor een bedrag van fl. 213,- timmerwerk leverde.

Historie Rusink
Historie Rusink interieurbouw 2

In 1933 werden de eerste twee -door benzine aangedreven- machines aangeschaft: een cirkelzaag en een schaafmachine. In dat jaar kwam ook Adolf (1908-1994), de zoon van Willem, in het bedrijf werken. Hij nam acht jaar later het bedrijf over.

Naast de gebruikelijke timmerwerkzaamheden was meubel maken een belangrijk onderdeel van het timmerbedrijf tijdens en na de tweede Wereldoorlog. In de na-oorlogse periode werd ook hard gewerkt aan de bouw van de snelgroeiende industrie in Varsseveld.

”Wij zijn een bedrijf met een rijke familiehistorie”

In de zestiger en zeventiger jaren vroeg Adolf zijn drie zonen in het bedrijf te komen werken, in 1974 namen zij het over. In de jaren die daarop volgden groeide het bedrijf en werd de bedrijfsruimte aanzienlijk uitgebreid.

Medio 2002 heeft zoon Henk (1941-2009) Bouwbedrijf Rusink overgenomen en sindsdien is de interieurafdeling verder gegroeid.

Vanaf 2009 wordt het bedrijf voortgezet door dochter Caroline en schoonzoon Jaap.

In 2013 is de keuze gemaakt om te stoppen met de bouwactiviteiten en alleen verder te gaan met de interieurbouw. De interieurbouw heeft een enorme groei doorgemaakt en oversteeg de bouwactiviteiten.

Rusink BV maakt gebruik van een modern machinepark en geschoold personeel. We voeren alle mogelijke interieurwerkzaamheden uit op gebied van inrichting, renovatie en interieur. Vakmanschap staat nog altijd hoog in het vaandel: de passie voor het maken van mooie dingen is van generatie op generatie overgegaan.

“Trots op een eeuwenoud familiebedrijf”

Historie Rusink interieurbouw 5
Historie Rusink interieurbouw 4
Historie Rusink interieurbouw 3

Blogs Historie Rusink

Ga naar de bovenkant