Sinds het coronavirus is het thuiswerken voor veel mensen een gewoonte geworden. Veel bedrijven en organisaties passen hun visie aan. Voor de arbo is het van belang maar ook omdat uw als werkgever het beste met de medewerkers voor heeft. Op afstand kunnen inloggen maakt het tegenwoordig mogelijk dat je niet iedere dag naar kantoor hoeft. Maar de ergonomie is natuurlijk ook erg belangrijk. Werknemers werken bijvoorbeeld aan de eettafel of keukentafel op een normale eetkamerstoel. Indien lang achter elkaar gewerkt wordt is het van belang om de thuiswerkplek goed in te richten en zorg voor een gezonde zithouding.

Waaraan moet een thuiswerkplek voldoen

Het is belangrijk om ook tijdens het thuiswerken ergonomisch verantwoord te werken. Indien de thuiswerkplek is ingericht met een goede instelbare bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau kunnen lichamelijke klachten als nekpijn en rugpijn worden voorkomen. Werk volgens de ARBO normen en kies ook voor een goede ergonomische thuiswerkplek.

Een goede functionele thuiswerkplek in huis bestaat ten minste uit een goede tafel/bureau en een stoel. Die thuiswerkplek kan overal gerealiseerd worden. In de woonkamer of toch liever ongestoord uw eigen thuiswerkplek, op zolder. Een vrijstaande werkplek met eventueel een hoog/laag bureau of een kastenwand met geïntegreerd bureau. Ieder heeft zijn eigen voorkeur en een andere thuissituatie. Wij kunnen het geheel naar wens maken.

thuiswerkplek maatwerk bureau

Thuiswerkplek op maat

Door meubels op maat te maken kun je de hele ruimte benutten zoals je graag zou willen. Wil je graag een bureau onder het raam in een hoekopstelling of een zit/sta bureau. Wij kunnen het maken volgens uw wensen. Moet er een ladeblok bijkomen met bijvoorbeeld een hangmappenlade of misschien wel een lade vast onder het werkblad. Een bijpassende kast om spullen in op te bergen. Whiteboard voor op de wand. Of een kastdeur die gemaakt is van het whiteboard materiaal, als je liever niets op de wand wil plaatsen. We hebben een ruim assortiment aan materialen met heel veel kleuren en dessins waarin je jou thuiswerkplek  helemaal naar wens kunnen maken.

Werkhouding

Om afwisselend zittend en staand te werken kan gekozen worden voor een zit/sta bureau. Op deze manier kan elektrisch de hoogte van het bureau worden ingesteld en kan afwisselend zittend en staand gewerkt worden. Er kan ook gekozen worden voor een standaard bureau die met een inbussleutel in hoogte te verstellen is.

Tips thuiswerken

Bij thuiswerken is een goede zithouding erg belangrijk en voldoende in beweging te blijven. Zorg ervoor dat je helemaal naar achteren zit op de bureaustoel en dat de rug goed wordt ondersteund. Stel de armleuningen van de stoel zo in, dat deze op dezelfde hoogte zitten als het bureau. De armen kunnen zo rusten op het toetsenbord. Heb je vragen over hoe je jou thuiswerkplek kunt inrichten, wij helpen graag! Wij zijn immers gek om maatwerkmeubels te maken.

Danielle
Danielle Interieurontwerper