Hoe maak je indruk met het interieur van je winkel?  Het moet uitnodigend en vernieuwend zijn. Het moet je product versterken waardoor mensen eerder geneigd zijn tot aankoop. De winkelinrichting wordt gezien maar het is daarnaast ook van belang om het onbewuste koopgedrag te beïnvloeden door muziek, geur of het aanbieden van een kop koffie.

Wanneer ga je een winkel vernieuwen?  Is het interieur verouderd, past het winkelinterieur niet meer bij jou, voldoet het niet meer aan de huidige trends, of heb je een nieuw winkelpand gevonden?  Als je een winkelinterieur wilt veranderen is het belangrijk dat de stijl van je imago al klopt bij het naar binnen gaan. Hoe ziet je etalage of je entree eruit? Hoe ontvang je de klant? Door een nieuwe uitstraling en mooie presentatie van je producten, maak je mensen nieuwsgierig wat uiteindelijk meer klandizie zal opleveren.

Welke stijl past bij het interieur van je winkel?

Minimalistisch – Moderne winkelinrichting:
Heb je veel diversiteit en /of een druk kleurenpalet in je assortiment en je wil graag een minimalistische- moderne uitstraling?  Dat kun  je creëren door rust op te bouwen; door bijvoorbeeld het wandsysteem niet door te zetten op de hele wand maar plekken leeg  te laten of je plaatst er een spiegel,  dan komen de producten vaak beter uit.

Natuurlijk – Stoere winkelinrichting:
Heeft het merk een stoer imago? Dan kun je dat terug laten komen in het interieur. Bijvoorbeeld een industriële winkelinrichting. Heb je een karakteristiek/oud winkelpand? Dat brengt al een bepaalde sfeer met zich mee in tegenstelling tot een modern winkelpand. Je kunt ook zelf sfeer erin brengen door te werken met natuurlijke materialen zoals hout, metaal en steen in het interieur.

Klassiek interieur

Klassiek – Minimalistische winkelinrichting:
In het hogere segment zie je vaak een klassieke winkelinrichting terug. De merken die verkocht worden, hebben vaak al een bepaald imago. Voor dit interieur worden vaak luxere materialen gebruikt om te zorgen voor een chiquere uitstraling.  Het imago van het merk bepaald tevens ook de sfeer. Het kan klassiek en veel zijn, bijvoorbeeld mooie zware stoffen en pure echte materialen. Maar het kan ook heel minimalistisch ingericht worden zodat het winkel interieur rustig,  strak en subtiel is en een bepaalde exclusiviteit uitstraalt.

Tip
Ga  voor goede adviezen in gesprek met een winkelinrichter met ervaring. Bezoek andere winkelinterieurs en bekijk elementen die je zelf wel of niet wilt toepassen. Samen met een interieurarchitect maak je dan een winkelconcept waarbij alle facetten van het interieur aan bod komen zoals; meubelinrichting, lichtplan, routing en sfeerbepaling. Als je vragen hebt over het opnieuw inrichten van je winkel, neem dan gerust contact op met mij. Ik zie ieder winkelpand als een nieuwe uitdaging om er samen iets moois van te maken. Ik kom daarom graag bij je langs om het winkelpand te bekijken en advies te geven.

Danielle
Danielle Interieurontwerper