De balie is het eerste wat de mensen zien of zouden moeten zien bij binnenkomst in je bedrijf. De balie heeft namelijk een centrale functie. Waarom? Hier gebeurt namelijk van alles. De medewerker heet bezoekers welkom, begeleid, informeert of verzorgt de betalingen voor je gasten of klanten. Een ontvangstbalie is meestal het middelpunt en mag daarom ook opvallen.

Een unieke balie op maat

Een balie op maat zie je terug in het interieur van bedrijven in verschillende branches. Ieder zorg interieur, kapsalon inrichting, winkelinrichting of praktijkinrichting heeft er één. Voor iedere branche kunnen we een kleine of grote balie maken die past in het interieurontwerp en inrichting. Kies je voor een opvallend item, dan kun je denken aan een apart model of in een opvallende kleur. Wij denken graag met je mee. Met maatwerk is er voor iedere ruimte of situatie wel een oplossing.

Trends in de toekomst van de balie

De functie van de balies veranderen. Je ziet het bijvoorbeeld al terug in divers winkels. “Bedien jezelf”. Je doet je boodschappen, scant ze zelf bij een kassa blok en rekent af. Dit is natuurlijk een trend waarbij je veel meer kunt werken met modulaire winkelinrichtingen waaronder ook kassa blokken.

Een ziekenhuisbalie, of dat nu een uitgiftebalie, receptiebalie, afsprakenbalie of inschrijfbalie is, zullen altijd blijven om de patiënten optimaal te kunnen bedienen.  Deze maatwerk balies vragen bijvoorbeeld om hele andere principes dan een maatwerk balie in een kapsalon. Medewerkers in een ziekenhuis of zorginstelling zitten en de patiënt aan de balie staat. Dit zijn onder andere punten waaraan je bij het ontwerp of idee aandacht aan moet besteden.

Welk materiaal kies je? zoveel mogelijkheden

Een maatwerk balie, toonbank of ontvangstbalie op maat kunnen voorzien worden van diverse mooie materialen. Houtstructuur, voor een robuuste industriële sfeer, mooi HPL (het plaatmateriaal voor de topafwerking) in iedere gewenste kleur of structuur voor een strak of chique effect. De materialen die we gebruiken zijn van hoge kwaliteit waardoor deze een lange levensduur heeft. Als jij kiest voor een toonbank, dan heb jij precies in de hand hoe dit visitekaartje van jouw bedrijf eruit komt te zien. Wij voorzien je balie  bijvoorbeeld ook van je logo, waardoor je de balie op een unieke en bijzonder manier kunt presenteren, passend bij jou bedrijf.

Van balie ontwerp tot realisatie

Wij adviseren om eerst samen met een architect of onze interieurontwerper aan tafel te gaan zitten om ideeën en wensen te bespreken. Zij maken op basis van jou wensen een 3D concept. Stap voor stap werken we dan samen naar een eindresultaat waar iedereen tevreden over is.